Skip to main content

Indicerend kinderverpleegkundige HBO

IndicerendKinderverpleegkun

CityKids is per direct op zoek naar enthousiaste en ervaren indicerend hbo-kinderverpleegkundigen voor 24-32 uur per week, voor de regio's: Rijnmond en Haaglanden. Je kerntaak als indicerend verpleegkundige is om in overleg met de verwijzer te beoordelen welke zorg passend en noodzakelijk is voor het kind. Je stelt de indicatie en het zorgplan op en coördineert de verpleegkundige zorg samen met een multidisciplinair team. Ben je stressbestendig, zorgvuldig en heb je plezier in het werken met kinderen en ouders? Dan is deze uitdaging iets voor jou!

Organisatie
CityKids biedt verpleegkundige en ontwikkelingsgerichte zorg aan kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar op het verpleegkundig kinderdagverblijf en behandeling aan kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar op het ontwikkelcentrum.

De verpleegkundige zorg binnen het verpleegkundig kinderdagverblijf wordt geboden in Zuidland, Delft, Den Haag en Rotterdam in een prachtig multidisciplinair kinderzorg centrum. Daar komt voor ouders van chronisch zieke kinderen alle zorg en aandacht onder 1 dak! Wij zien de zorg voor het kind niet los van hun ouders en hun omgeving. CityKids geeft bijzondere kinderen de aandacht en ruimte zich te ontwikkelen en volop mee te doen. 

Wat verwachten wij van jou?
De setting als indicerend kinderverpleegkundige HBO is echt anders dan op een kinderafdeling van een ziekenhuis. Je werkt in een klein team van betrokken kinderverpleegkundigen. Wanneer een ouder van een zorg intensief kind contact met CityKids opneemt dan wordt in eerste instantie door jou de hulpvraag uitgevraagd en op verzoek van ouders een rondleiding afgesproken. Daar start direct het proces waar je vanaf het begin de spil in bent. Je houdt rekening met de rechten van het (chronisch) zieke kind en het gezin. Je bent op de hoogte van de huidige wet- en regelgeving.  Dus voor alle locaties bespreek je samen met ouders de hulpvraag op basis van de hulpbehoefte scan van het Medisch Kindzorg Systeem (MKS). Je bent in staat te beoordelen welke zorg passend en noodzakelijk is voor het kind. Je zoekt contact met de verwijzer. Je stelt de indicatie en het zorgplan op en coördineert de verpleegkundige zorg samen met het multidisciplinaire team van (ortho)-pedagogen en (kinder)-verpleegkundigen. Je blijft aanspreekpunt voor de continuïteit maar ook voor de steeds veranderende verpleegkundige-, groei- en ontwikkelingsvraagstukken van het kind.

Naast de spil te zijn bij de indicering werk je mee in het multidisciplinaire team. Ouders zijn voor ons partners in zorg. Samen met ouders en het team wordt het dagprogramma met ontwikkelingsgerichte activiteiten ingericht. Er is binnen dit dagprogramma veel ruimte voor comfort, beleving en ontwikkelingsgerichte zorg, buiten alle voorbehouden en risicovolle handelingen om. Het kind groeit zoveel mogelijk op als ieder ander kind.

Functie eisen

 • Hbo-verpleegkundige met kinderaantekening.
 • BIG registratie en inschrijving in het kwaliteitsregister V&VN.
 • Kennis van wet- en regelgeving omtrent het indiceren van zorg buiten het ziekenhuis.
 • Ervaring met indiceren m.b.t. ZvW is een pré.
 • Bekend met het Medisch Kindzorg Systeem en Het handvest Kind & Zorg.
 • Duidelijke affiniteit met en enthousiasme voor het werken met jonge kinderen die intensieve verpleegkundige zorg nodig hebben in een huiselijke kindvriendelijke omgeving.
 • Zowel solistisch als in teamverband kunnen werken.
 • Assertief, flexibel en initiatiefrijk.
 • Het team van kinderverpleegkundigen werkt op een eigen vaste locatie maar is bereid afhankelijk van de zorg die nodig is en de bezetting te kunnen werken op de verschillende locaties.
 • Goede sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Je bent vrolijk, nauwkeurig, integer en betrouwbaar.
 • Je bent in bezit van een eigen auto.
 • Je deelt onze missie en visie familiegerichte zorg (In september 2016 hebben we als eerste organisatie buiten het ziekenhuis de Gouden Smiley uitgereikt gekregen van Kind & Ziekenhuis).

Wij bieden:

 • Een dienstverband voor 24 – 32 uur per week;
 • Je werkt in een kindvriendelijke omgeving waar het kind en ouders centraal staan;
 • Werken in een mooi zelfstandig team van zeer betrokken zorgprofessionals bij een innovatieve onderneming met veel scholings- en opleidingsmogelijkheden;
 • Een mooie combinatie van een zelfstandige en verantwoordelijke functie en teamwork;
 • In overleg met jou bepalen we wat je wensen zijn vanuit welk team/locatie je zult werken
 • Salaris is conform CAO-Jeugdzorg. Schaal 9,  van € 2.603,-- tot € 3.888,-- afhankelijk van dienstjaren en ervaring.

Informatie

Kijk voor meer informatie over CityKids op onze website en onze Facebook pagina’s van: Rotterdam en Haaglanden.

Sollicitatieprocedure

Ben je geïnteresseerd in deze vacature van CityKids, solliciteer dan direct! Je brief met motivatie en Curriculum Vitae kan je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ter attentie van Suzanne Bakker.

Mocht je deze advertentie lezen en als kinderverpleegkundige in het team aan de slag willen, dan ben je meer dan welkom om ook te reageren. Op onze site vind je ook de advertentie voor de vacature kinderverpleegkundige.

Het kunnen krijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is noodzakelijk. De kosten hiervoor worden vergoed.

Het opvragen van referenties kan onderdeel uitmaken van de procedure. Wij ontvangen je CV en motivatie graag zo spoedig mogelijk.