Skip to main content

Gedragswetenschapper Rotterdam – Het Droomhuis

Vind jij de ontwikkeling van kinderen en het organiseren van zorg en behandeling rondom het kind helemaal het einde? Ben je al zo lang op zoek naar een echt leuke plek om te werken? Stop met zoeken en lees verder. Voor onze locatie Het Droomhuis in Rotterdam zijn wij op zoek naar een enthousiaste en flexibel ingestelde Gedragswetenschapper B. Als je belangstelling hebt, informeer naar alle mogelijkheden!

De Organisatie

CityKids levert (ontwikkelingsgerichte) zorg, behandeling en begeleiding aan cliënten in de leeftijd van 0 tot 23 jaar. Het zorgaanbod is ondergebracht bij het Ontwikkelcentrum voor jonge cliënten met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking en/of een stoornis in het Autisme Spectrum. Het Ontdekkingscentrum voor cliënten met een ernstige verstandelijke beperking en meervoudige beperking. Daarnaast levert CityKids medische zorg aan jonge cliënten in het Verpleegkundig Centrum. Verder biedt CityKids gezinsondersteuning en beschermd wonen. CityKids heeft vestigingen in drie regio’s binnen Nederland, in regio Rijnmond, Haaglanden en de Zuid-Hollandse eilanden.

De functie Gedragswetenschapper B

De behandeling van de cliënten bij CityKids vindt plaats in groepsverband. De behandeling is met zowel individuele doelen als groepsdoelen vorm gegeven. De behandeling vindt plaats in een groepsruimte waarin pedagogen een veilig en voorspelbaar basisklimaat neerzetten.

De Gedragswetenschapper B is betrokken bij meerdere kinderen. Je bent verantwoordelijk voor de behandeling in samenwerking met diverse disciplines, waaronder pedagogen, teamleiders en eventueel betrokken vaktherapeuten. Het informele netwerk van de cliënt, zoals ouders en familie, betrek jij bij de behandeling.

De Gedragswetenschapper B geeft samen met de pedagoog de behandeling vorm en de pedagoog legt dit vast in het zorgplan. De Gedragswetenschapper B ziet toe op de uitvoering van het zorgplan en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de pedagogen bij de uitvoering van het zorgplan. Je bewaakt de inzet van principes uit Geef me de 5, LACCS, Ervaar het maar en andere relevante methodieken en theorieën. Je ziet toe op de deskundigheid van de medewerkers.

De Gedragswetenschapper B verricht binnen CityKids zowel indirecte als directie diagnostiek. Dit doe je zelfstandig of in samenwerking met de hoofdbehandelaar en GZ-psycholoog.

De Gedragswetenschapper B maakt onderdeel uit van het expertisecentrum en wordt aangestuurd door de hoofdbehandelaar. Je hebt regelmatig werkbegeleiding van de hoofdbehandelaar ten behoeve van jouw professionele ontwikkeling.

Jouw profiel

 • Je bent een academische opgeleid orthopedagoog of kinder- en jeugdpsycholoog;
 • Je bent geregistreerd bij het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) of je kunt je vóór indiensttreding registreren;
 • Kennis en ervaring met LACCS. Geef me de 5, LACCS, Ervaar het maar en andere relevante methodieken en theorieën zijn een pré;
 • Kennis en ervaring met de doelgroep ernstig (meervoudig) beperkte kinderen. Bredere ervaring met ontwikkelingsstoornissen en/of verstandelijke beperkingen is een pré.
 • Je kunt goed samenwerken in een team en kunt zelfstandig verantwoordelijkheid dragen;
 • Je bezit vaardigheden om begeleiders in de gehandicapten zorg en pedagogen in de jeugdzorg te stimuleren en ondersteunen;
 • Je bent altijd op zoek naar de mogelijkheden van de kinderen;
 • Het vermogen tot zelfreflectie;
 • Een (pro)actieve houding en een flexibele werkinstelling;
 • Je staat stevig in je schoenen;
 • Adequate mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden;
 • Beschikking over een basisaantekening psychodiagnostiek is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

 • Het betreft een functie voor 24 tot 32 uur per week.
 • De CAO Jeugdzorg is van toepassing.
 • CityKids biedt ruime ondersteuning bij jouw professionele ontwikkeling.
 • De pensioenregeling van het pensioenfonds Zorg en Welzijn is van toepassing.
 • De functie van Gedragswetenschapper B is conform CAO Jeugdzorg, ingeschaald in schaal 11 (Max. € 4.896,26 bij 1 fte. Exclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering).
 • De periode is in eerste instantie voor 1 jaar, verlengen van het contract heeft de intentie.

Informatie

Kijk voor meer informatie over CityKids op onze website.

Sollicitatieprocedure

Ben je geïnteresseerd in deze vacature van CityKids, solliciteer dan voor 3 december 2023!

Je brief met motivatie en Curriculum Vitae kan je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., ter attentie van de heer Wouter Klöne.

Voor vragen kan telefonisch contact worden opgenomen via telefoonnummer: 010-4673105.

Het kunnen krijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is noodzakelijk. De kosten hiervoor worden vergoed.

Het opvragen van referenties is onderdeel van de procedure.

Wij zien jouw CV en motivatie graag tegemoet.