Pedagogen (MBO)

 

Ben jij die pedagoog met hart voor de zorg van kinderen? En kun je genieten van de kleine dingen die voor onze kinderen een groot succes zijn?

CityKids is per direct op zoek naar enthousiaste, flexibele begeleiders voor 32 uur in de week voor de locaties Rotterdam, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Zuidland, Den Haag en Delft.

CityKids is een Medische Kindzorg instelling. Bij CityKids kun je terecht bij het verpleegkundig kinderdagverblijf (VKDV), het ontwikkelcentrum, KinderThuisZorg, praktisch pedagogische gezinsbegeleiding (PPG) en beschermd wonen. Zorg voor kinderen en jongeren is onlosmakelijk verbonden met hun ouders en hun omgeving. Vanuit dit gezinsgerichte perspectief biedt CityKids ook gezinsbegeleiding op maat aan gezinnen met (jonge) kinderen.

Het ontwikkelcentrum is er voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar met:

 • een ontwikkelingsachterstand
 • een (ernstige) verstandelijke beperking
 • en (ernstige) ontwikkelingsstoornis
 • een stoornis in het autisme spectrum
 • gedragsproblematiek

De doelgroep van het verpleegkundige kinderdagverblijf betreft kinderen van 0 tot 12 jaar met complexe somatische problematiek. Deze doelgroep heeft behoefte aan een veilige kindgerichte omgeving waar met hulp van professionele kinderverpleegkundige zorg en (ortho)pedagogische begeleiding gewerkt kan worden aan de optimalisering van de lichamelijke, sociaal-emotionele, cognitieve en motorische ontwikkeling van het kind.

Inhoud van de functie

Als pedagoog (mbo-4) werk je met kinderen van 0-12 jaar met een autisme spectrum stoornis, ontwikkelingsachterstand, verstandelijke (meervoudige) beperking, ontwikkelingsstoornis en/of gedragsproblematiek. Je begeleidt kinderen bij de dagelijkse activiteiten en stimuleert de kinderen aan de hand van de doelen uit het behandelplan. Ook verricht je verzorgende taken. Administratieve taken behoren ook tot de uitvoering van deze functie.  Verder signaleer je benodigde aanpassingen voor het kind, ondersteun je de persoonlijk begeleiders en verstrek je informatie aan ouders/verzorgers over de zorgverlening en behandeling.

De behandeling van de kinderen vindt plaats in groepsverband. Je werkt als begeleider mee aan het opstellen en uitvoeren van het behandelplan. In dit behandelplan worden aan de hand van de methodiek ‘kleine stapjes’ de ontwikkelingsgebieden beschreven. Binnen het behandelplan worden concrete en haalbare behandeldoelen gesteld.

De behandeling is doelmatig en zowel binnen het individuele programma van het kind als binnen het groepsprogramma geïntegreerd. De behandeling vindt plaats in een daarvoor ingerichte ruimte welke aangepast zijn aan de behoeften van de kinderen, zoals een prikkelarme en stimulerende omgeving.

Als pedagoog werk je in een multidisciplinair team van begeleiders, pedagogen en orthopedagogen. Ook werk je samen met kinderfysiotherapeuten, (pre-verbaal) logopedisten en wijkteammedewerkers.

Functie eisen

 • Een afgeronde zorgopleiding op minimaal mbo-4 niveau, zoals PBGZ, PW-J, SPW
 • Je hebt kennis op het vakgebied van pedagogiek, ontwikkelings- en gedragsstoornissen;
 • Je hebt relevante werkervaring van minimaal 1 jaar
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep van CityKids;
 • Geduld, doorzettingsvermogen en creativiteit omschrijven jou als begeleider;
 • Je bezit het vermogen om goed te plannen en efficiënt de werkzaamheden te organiseren;
 • Je bent flexibel, kunt goed samenwerken met andere disciplines en bezit zelfreflectie;
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden;

Salaris

Conform CAO Jeugdzorg: schaal 6 (€2136,-- – €3237,--)

Sollicitatieprocedure

Ben je geïnteresseerd in deze vacature van CityKids, solliciteer dan direct! Je brief met motivatie en Curriculum Vitae kan je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor vragen kan telefonisch contact worden opgenomen via telefoonnummer 010-4673105.

Sollicitaties zonder motivatiebrief worden niet in behandeling genomen. 

Het kunnen krijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is noodzakelijk. De kosten hiervoor worden vergoed.

Het opvragen van referenties kan onderdeel uitmaken van de procedure. Wij ontvangen je CV en motivatie graag zo spoedig mogelijk.

Download hier deze vacature als PDF. 

© 2020 CityKids

CityKids
van Oldenbarneveltplaats 442
3012 AP Rotterdam
010-4673105 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.